قبل از اینکه برویم سراغ معرفی ایده های شغلی مناسب دانشجویان و مهارت هایی که میتواند دانشجویان را درآمد خوبی برساند، به عنوان دانشجویی که ورود به بازار کار و داشتن درآمد مستقل را انتخاب کرده، همین ابتدا می خواهم این اطمینان را به شما بدهم که تصمیم درستی گرفته اید؛ یعنی برای من که تصمیم درستی بوده!
در دنیای کار، مهارت هایی را کسب خواهید کرد که هیچ استادی در هیچ دانشگاهی به شما یاد نخواهد داد. مهارت هایی که هر انسانی برای موفقیت، رسیدن به درآمد و ایده آل های شغلی به آن نیاز دارد. با پیدا کردن یک شغل دانشجویی خوب و مناسب، میتوانید آن مهارت ها را زودتر از خیلی از هم سن و سال هایتان یاد بگیرید تا همیشه از آنها یک قدم جلو تر باشید.
معرفی شغل های پاره وقت دانشجویی (استخدامی)
دو سبک کار دانشجویی پیش روی شماست؛ شغل استخدامی و فریلنسری! دنیای این دو مسیر خیلی با هم فرق می کند. یکی از اساسی ترین تفاوت های آنها این است که در بعضی موارد -تاکید میکنم که فقط در بعضی موارد- شغل های پاره وقت نیاز به تخصص خیلی خاصی ندارند اما برای فریلنسر شدن حتما باید تخصص داشته باشید.
اجازه دهید با یک مثال امعرفی شغل های فریلنسری و اینترنتی دانشجوییین بعضی مواردی که گفتم را توضیح دهم. فرض کنید با آگهی «به یک منشی خانم برای مطب پزشک به صورت نیمه وقت نیاز داریم.» رو به رو هستیم. اگر در توضیحات این آگهی داشته باشیم که «منشی باید تزریقات را بلد باشد» این شغل پاره وقت، صرفا مناسب دانشجویانی خواهد بود که دوره بهیاری و تزریقات را گذرانده اند و این تخصص را بلد اند. اما اگر توضیحات خاصی به این آگهی اضافه نشده باشد، این شغل می تواند برای هر دانشجویی، یک گزینه خوب باشد.
شما با توجه به تخصص ها و شرایطی که دارید، در بین آگهی مشاغل پاره وقت، می تواند شغل مناسب خودتان را انتخاب کنید. خوبیه شغل های استخدامی پاره وقت برای دانشجویان این است که مطمئن هستید همیشه سر زمان مقرر، محقوق تان برایتان واریز می شود و دیگر نگرانی بودن یا نبودن پروژه را نخواهید داشت.
یکی دیگر از مزایای شغل های استخدامی این است که شما شانس کار کردن با یک تیم را خواهید داشت؛ پس در این مسیر می توانید از همکارانتان، چیزهای جدید در حوزه کاریتان یاد بگیرید. مهم تر از آن، فن بیان درست ارتباط برقرار کردن با همکار و مدیر را یاد خواهید گرفت.
در انتهای این وبلاگ، بهترین راه های پیدا کردن آگهی شغل های دانشجویی (استخدامی و فریلنسری) را معرفی کرده ایم.
معرفی شغل های اینترنتی دانشجویی (فریلنسری)
شغل های اینترنتی و فریلنسری، نیاز به تخصص دارند؛ مثلا دانشجو حتما باید کار با نرم افزار ورد را بلد باشد تا بتواند پروژه اینترنتی تایپ را بگیرد. شغل های فریلنسری دانشجویی، به صورت پروژه ای هستند؛ یعنی شما قبول می کنید در بازه زمانی مشخص، کاری را برای طرف مقابل انجام دهید، هزینه اش را دریافت کنید و تمام! بعد از آن دوباره باید دنبال پروژه بگردید یا آگهی تخصصتان را در جاهای مختلف ثبت کنید تا کارفرمایان با شما ارتباط بگیرند.
البته شغل های اینترنتی دانشجویی هم وجود دارد که با توجه به همت شما می تواند، همشگی و بسیار زیاد درآمد زا باشد. در ادامه به معرفی انواع شغل های اینترنتی و فریلنسری میپردازیم که برای دانشجویان می تواند درآمد خوبی به همراه داشته باشد و یادگیری تخصصش هم، کاری ممکن و آسان به حساب بیاید؛ البته برای کسی که واقعا قصد متخصص شدن و موفقیت را دارد.
۱. نویسندگی و تولید محتوا
فقط کافیست کمی طبع نوشتن، تخیلی زنده و انگیزه داشته باشید؛ بعد از آن یادگیری اصول نوشتن محتواهای مختلف کاری ندارد. طبق علاقه تان می توانید اصول و تکنیک های نوشتن وبلاگ وبسایت ها، متن های تبلیغاتی، محتوای پست های اینستاگرام و لینکدین یا همه اینها با هم را یاد بگیر. مطمئن باشید در عصری که اصل تبلیغات، معرفی و فروش بیزینس ها حول محتواهایشان میچرخد، برای نویسنده خوب و خلاق، همیشه کار هست!
۲. آموزش در رشته های مختلف
دانشجوی چه رشته ای هستید؟! عمران، نقاشی، کامپیوتر، حسابداری، طراحی دوخت یا...؟ یا اصلا فارغ از رشته تان چه تخصصی دارید؟ چه کار و هنری بلدید؟ جواب این سوالات هرچه که باشد، شما می توانید با آموزش آنلاین آن به درآمد خوبی برسید. درباره اینکه چگونه می شود از این راه کسب درآمد کرد، در وبلاگ «چگونه از تدریس آنلاین کسب درآمد کنم؟» خیلی کامل توضیح دادیم و انواع روش هایش را گفتیم. این شغل واقعا یک گزینه خوب برای کسب درآمد دانشجویان هست؛ پس پیشنهاد می کنم که حتما درباره اش بخوانید و خوب فکر کنید.
۳. تدوین و موشن گرافی
این حقیقت که محتوای ویدیویی در دنیای عظیم محتواها در حال سلطنت است که فکر نمیکنم جای بحث داشته باشد. یک محتوای ویدیویی خوب هم وابسته به یک تدوین گر حرفه ای هست. چرا شما نباید آن تدوین گر حرفه ای باشید که یک فیلمساز، بلاگر، مدرس آنلاین و... نیازمندش است؟ با یادگیری ابزارهای تدوین و موشن گرافی می توانید در دوره دانشجویی یک درآمد عالی داشته باشید.
۴. ادمین شبکه های اجتماعی
این روزها تقریبا ۹۹٪ کسب و کارها در سوشال مدیا -به ویژه اینستاگرام- حضور پررنگ و حرفه ای دارند. با توجه به این موضوع، نیاز به یک ادمین حرفه ای هم به طبع بیشتر شده است. پس می توانید با یادگیری ترفندهای فروش در اینستاگرام یک شغل اینترنتی دانشجویی خوب برای خودتان دست و پا کنید.
۵. همکاری در فروش
یکی از ایده های شغلی پر درآمد برای دانشجویان، همکاری در فروش است. شما می توانید با فروشگاه هایی که همکاری در فروش دارند، قرارداد ببندید تا به ازای فروش هر یک از اجناسشان، درصدی از سود را برای خودتان بردارید. برای فروش هم دستتان باز است؛ می توانید به صورت حضوری در بین دوست و آشنا بفروشید یا اگر بودجه اش را داشتید، یک مغازه اجاره کنید. راه دیگر هم این است که فروش آنلاین را انتخاب کنید؛ در اینستاگرام بفروشید یا حرفه ای تر وارد میدان شوید و یک وبسایت فروشگاهی به راه بیندازید.
دقت کرده باشید، برای راه اندازی وبسایت، نگفتم «اگر بودجه اش را داشته باشید» دلیلش هم این است که با آسازون به هیچ عنوان نیاز نیست نگران هزینه بالای طراحی سایت باشید. فروشگاه ساز آسازون برای دانشجویانی که قصد دارند راه اندازی سایت دارند، پلن های اقتصادی را قرار داده که با هزینه واقعا اندک، بتوانند یک سایت حرفه ای داشته باشند.
بهترین سایت های کاریابی دانشجویی
شما با توجه به علاقه، استعداد و تخصصتان می توانید در سایت هایی مثل {آی استخدام - جاب ویژن - جابینجا - انجام میدم} که جزو بهترین سایت های کاریابی دانشجویی هستند، کارهای پاره وقت یا پروژه ای مناسب خودتان را پیدا کنید.
نظرات شما:
نظر دهید