فرض کنید چند دست لباس بچگانه خریدید و قصد دارید که آن ها را بین دوست و فامیل و آشنا به فروش برسانید. در اولین قدم باید دوست و فامیل را از این ماجرا باخبر کنید؛ برای این کار می توانید مثلا در گروه خانوادگی تان، یک پیام بفرستید و خبر دهید. در چنین ماجرایی، آن گروه خانوادگی، برای شما یک کانال تبلیغاتی است!!!
حالا هرچقدر که کسب و کارتان بزرگ تر باشد، نیاز به کانال های بازاریابی بزرگتر با مخاطبان وسیع تری خواهید داشت. در این وبلاگ از فروشگاه ساز آسازون میخواهیم بهترین کانال های بازاریابی در ایران را به شما معرفی کنیم؛ شما می توانید با توجه به بیزینس، بودجه و مخاطب هدفتان، یک یا چند مورد از کانال های پیشنهادی را برای بازاریابی انتخاب کنید.
منظور از کانال های بازاریابی چیست؟
فکر میکنم با خواندن مثال بالا، تا حدودی یا شاید هم کاملا مفهوم کانال های بازاریابی برایتان قابل درک باشد اما ترجیحا بگذارید باهم به یک تعریف جامع و مشترک از کانال های تبلیغاتی برسیم!
به طور کلی هر رسانه، مکان و منبعی که کسب و کار شما را به مخاطبان هدفتان معرفی کند و در نتیجه باعث جذب مشتری جدید و افزایش فروش شود، کانال بازاریابی می گوییم.
وب سایت
در دنیای امروز باتوجه به اینکه سبک زندگی ما تغییر کرده؛ اکثرا به جای اینکه در بازار دنبال لباس مورد علاقه مان بچرخیم، در وب چرخ میزنیم یا به جای اینکه حضوری خرید کنیم، آنلاین می خریم و... وب سایت بهترین و اصلی ترین کانال بازاریابی به حساب می آید.
وب سایت درواقع بستری است که تعداد وسیعی از مخاطبان هدف را به سمت شما می آورد. از طریق این کانال بازاریابی، مشتریان می توانند خیلی راحت با بیزینس، خدمات و محصولاتتان آشنا شوند. به عینه دیدیم که چطور با تصمیماتی، اینستاگرام خیلی راحت از دسترس عموم خارج شد. فکر می کنید با کاهش چشمگیر مخاطبان اینستاگرام، بر سر کسب و کارهایی که پیج اینستاگرام را اصلی ترین کانال بازاریابی خود قرار دادند چه آمد؟!
خواهشا شما چنین اشتباهی نکنید؛ پلتفرمی که خودتان صاحب آن نیستید را به عنوان کانال اصلی بازاریابی خود قرار ندهید. به جای آن یک وبسایت راه اندازی کنید! اگر شک و شبه ای برای راه اندازی سایتتان دارید، می توانید از تست رایگان آسازون استفاده کنید. سایتتان را به صورت رایگان با آسازون بسازید و برای ۳ روز تستش کنید.
بازاریابی دهان به دهان
قبل از پرداختن به بازاریابی دهان به دهان، میخواهم یک سوال بپرسم! فرض کنید قرار است یک کیف بخرید، از قضا همان زمان یک بازاریاب، سر راهتان سبز می شود و کلی از جنس خوب و قیمت مناسب و... فروشگاه الف تعریف می کند. شما هم کارتش را می گیرید، تشکر می کنید و به راهتان ادامه می دهید. کمی جلوتر دوستتان را می بینید و به او می گویید که قصد خرید کیف دارید. دوستتان هم شروع می کند به تعریف تجربه خوبی که از خرید کیف از فروشگاه ب داشته. حالا شما فروشگاه الف را انتخاب می کنید یا فروشگاه ب را؟!
قطعا ۹۰٪ افرادی که در شرایط قصه بالا قرار بگیرند، فروشگاه ب را انتخاب می کنند. نوع بازاریابی فروشگاه ب، دقیقا همان بازاریابی دهان به دهان بود. بازاریابی دهان به دهان شامل مجموعه فرایندی می شود که در آن رضایت مشتریان فعلی را آنقدر جلب کنید که خودشان برایتان مشتری بیاورند.
سئو سایت
بهینه سازی سایت، یک کانال بازاریابی عالی برای جذب مخاطب هدفمند است. می دانید چرا؟! چون سئو، سایت شما را دقیقا زمانی که مخاطب به آن نیاز دارد، به او نمایش می دهد. درواقع با سئو سایتتان شما به موتورهای جست و جو ثابت می کنید که بهترین راه حل برای مشکل و سوال مخاطبان هستید. با یادگیری سئو می توانید بدون هزینه های اضافی، سایتتان را به صفحه اول گوگل برسانید!
گوگل اذر
اگر دوست دارید به سعادت های مورد بالا (سئو) سریع اما در کوتاه مدت برسید، تبلیغات گوگل برایتان یک کانال بازاریابی مناسب است. در این روش شما با پرداخت یک هزینه ای به گوگل، یکی از صفحات سایتتان را برای بازه زمانی خاصی (یک روز تا چند ماه...) با کلمه کلیدی مشخص به صفحه اول می رسانید. البته بعد از آن هم به ازای هر کلیک روی سایتتان، باید هزینه مشخصی را بپردازید.
بازاریابی پیامکی
بازاریابی پیامکی به شرط آنکه طبق اصول و روی برنامه ریزی انجام شود، می تواند تاثیر به سزایی داشته باشد. اصلا اگر تاثیر مثبتی نداشت، برندهای بزرگ و معتبری مثل دیجی کالا، زمان و سرمایه شان را صرف این کار نمی کردند.
با کمک گرفتن از پلتفرم های تبلیغاتی مثل آن کلیک می توانید استراتژی درست برای پیامک های تبلیغاتی تان بچینید؛ مثلا اگر فروشگاه شال و روسری دارید، می توانید برنامه ریزی کنید که پیامک هایتان در یک زمان خاص، فقط برای خانم های ساکن شهر خودتان ارسال شود.
کلام پایانی
در این وبلاگ ۵ تا از بهترین کانال های بازاریابی در ایران را به شما معرفی کردیم؛ البته که روش های دیگری هم وجود دارد! شما از چه روش هایی برای بازاریابی استفاده کردید؟ چه تجربه یا خاطره ای را بازاریابی های خود دارید؟ و از کدام یک بهترین نتجه را گرفته اید؟ حتما از بخش کامنت ها با ما و سایر کاربران آسازون به اشتراک بگذارید...
نظرات شما:
نظر دهید