یکی از پرتکرار ترین سوالاتی که از تیم مشاوره و پشتیبانی فروشگاه ساز آسازون پرسیده می شود، این است که برای کسب درآمد از سایت چقدر باید وقت گذاشت؟! قبل از اینکه جواب این سوال را به صورت جزئی با هم بررسی کنیم، بهتر است پرونده یک دیدگاه اشتباه را ببندیم.
نمیدانم کی، کجا، چرا یک بنده خدایی گفته که پول در آوردن از سایت، نیاز به وقت گذاشتنی ندارد!? این جمله کاملا غلط است. کسب درآمد از فروشگاه اینترنتی، مانند هر فروشگاه دیگری نیاز به صرف وقت و حوصله دارد.
اگر با شنیدن این حقیقت، برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی سست شدید، پیشنهاد میکنم اول وبلاگ «مزایا داشتن فروشگاه اینترنتی» را بخوانید تا شارژتان کند و بعد دوباره بیاید سراغ همین وبلاگ:)
راه اندازی سایت چقدر زمان می برد؟
برای درک راحت تر، مراحل رسیدن به کسب درآمد از سایت را به ۲ بخش تقسیم می کنیم؛ از طراحی تا فروش! در این بخش ابتدا به این می پردازیم که برای راه اندازی یک سایت از صفر چقدر وقت لازم است؟
وقتی حرف از طراحی سایت می شود، به صورت پیش فرض، ذهن اکثر ما به سمت چندین و چند خط کد، برنامه نویسی و کارهای تخصصی یک مهندس کامپیوتر می رود. واقعا هم تصور درستی است اما تنها روش ممکن نیست. اینکه راه اندازی سایت شما چقدر زمان می برد، به این بستگی دارد که شما با چه روشی می خواهید سایتتان را بسازید.
روش اول، طراحی سایت با کدنویسی (یعنی همان تصور پیش فرضی که اکثرا داریم) است. روش اول نسبت به بقیه روش هایی که در ادامه معرفی می کنیم، زمان خیلی زیادی نیاز دارد. البته زمان دقیق مورد نیاز برای طراحی سایت با کدنویسی را نمی شود گفت؛ چون این به امکانات مورد نیاز شما مربوط می شود. اما به طور کلی، کم کم باید چیزی حدود ۱۰-۱۱ ماه را در نظر داشته باشید.
روش دوم، طراحی سایت با سیستم های مدیریت محتوایی مثل وردپرس است که نسبت به کدنویسی، سریع تر و راحت تر است. اما خب علاوه بر تایمی که برای ساخت سایت با وردپرس لازم است، حتما باید تایمی را برای یادگیری کار با وردپرس اختصاص دهید.
راه اندازی یک سایت وردپرسی با امکانات کامل، توسط یک شخص با تجربه، حدود ۵-۶ ماه زمان نیاز دارد. یادگیری کار با سایت هم برای شخصی که هدفش واقعا یادگیری باشد و هر روز وقت بگذارد، یکی دو ماه بیشتر طول نمی کشد.
روش سوم، طراحی سایت با فروشگاه ساز آسازون است که یک سایت آماده را به شما ارایه می دهد. با اینکه سایت های ساخته شده با آسازون تمامی امکاناتی که می توانید فکرش را بکنید، دارند اما طراحی سایت با فروشگاه ساز آسازون نیاز به هیچ دانش تخصصی ندارد و در کمتر از ۵ دقیقه تمام می شود.
درصورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر درباره سایت های آماده آسازون، پیشنهاد می کنیم که حتما وبلاگ «همه چیز درباره خرید سایت فروشگاهی آماده» را مطالعه فرمایید.
مدیریت سایت چقدر زمان می برد؟
اگر خیلی کلی بخواهیم بگوییم، مدیریت سایت فروشگاهی شامل تولید محتوا و پیگیری می شود! قبل از اینکه هر کدام را به صورت جزئی بررسی کنیم، باید بگویم که میزان زمانی که برای هر کدام از آنها باید صرف کنید، ارتباط مستقیمی به مسیر طراحی سایت شما دارد.
منظور از جمله بالا این نیست که از کدام روش برای طراحی سایت استفاده می کنید. منظور ما این است که در حین طراحی، چه امکاناتی برای راحتی مدیر سایت، آماده شده است؟! اگر گیج شدید، نگران نباشید؛ در ادامه مثال هایی میزنیم که راحت درکش کنید.
برای تولید محتوا سایت چقدر باید زمان گذاشت؟
تولید محتوا یک سایت فروشگاهی موفق شامل موارد زیر است:
- نوشتن و آپلود وبلاگ مرتبط با کسب و کار
- آماده کردن عکس محصولات و ثبت در سایت
- نوشتن توضیحات محصول برای دسته ها و محصولات
موارد بالا برای یک سایت، حکم اکسیژن، آب و غذا برای ما انسان ها را دارد. تایمی که ثبت محصول از شما می گیرد، کاملا به حجم محصولاتتان، میزان توضیحات محصول مورد نیاز آن حوزه و همچنین تعداد محصولات جدیدی که خواهید داشت، بستگی دارد.
اما برویم سراغ زمان مورد نیاز به نوشتن و آپلود وبلاگ! ما به شما پیشنهاد می کنیم که حداق هفته ای یک بار زمان خود را به نوشتن وبلاگی در حوزه کاریتان اختصاص دهید؛ وبلاگ نویسی یکی از بهترین راه ها برای افزایش ورودی های سایت شما است. اگر وقت کافی یا علاقه ای به نوشتن ندارید، می توانید از خدمات تولید محتوا استفاده کنید.
برای پیگیری سفارشات سایت چقدر باید زمان گذاشت؟
پیگیری سفارشات و جواب دادن به سوالات مشتریان سایت هم که بنظرم میزان اهمیتشان کاملا واضح و روشن است؛ پس حتما باید هرروز برایش وقت بگذارید. اما دقیقا چقدر زمان؟! زمانی که برای چک کردن موجودی محصولات، جواب دادن به سوالات مشتریان سایت، چک کردن سفارشات ثبت شده، بسته بندی و ارسال محصولات کافی باشد.
این زمان برای سایت های محتلف با امکانات مختلف، متفاوت است. برای مثال به طور عموم یک مدیر سایت مجبور است در روز بارها به پنل مدیریتی مراجعه کند تا ببیند آیا سفارشی ثبت شده یا نه! اما مدیرانی که سایت خود را با آسازون ساخته اند، چنین مشکلی ندارند.
سایت های ساخته شده با آسازون، این امکان را دارند که بعد از فروش یک محصول برای مدیر سایت یک اس ام اس بفرستند و همین باعث صرفه جویی در وقت شان می شود. امکان دیگری که در آسازون باعث صرفه جویی در وقت می شود، این است که لازم نیست مدیر بعد از فروش هر محصول، برود سراغ تنظیمات و موجودی اش را کم کند؛ چون به صورت خود به خود، بعد از فروش، موجودی محصول کم خواهد شد.
کلام پایانی
احتمالا با خواندن مثال های بالا، اهمیت امکانات سایت را کاملا درک کردید. پیشنهاد می کنیم که حتما حتما حتما، قبل از ساخت سایت، درباره امکانات مورد نیازتان با شخص یا شرکتی که قرار است سایتتان را آمده کند، اتمام حجت کنید.
اگر دوست دارید امکانات سایت آسازون را امتحان کنید، همین الان می توانید با انتخاب لینک زیر، در کمتر از ۵ دقیقه، سایتتان را به صورت رایگان با فروشگاه ساز آسازون بسازید و تا ۳ روز به صورت رایگان امکاناتش را تست کنید.
نظرات شما:
نظر دهید