شناخت مشتریان، رفتار های مناسب و رفع نیاز مشتری به رضایت مشتری و در نهایت به فروش بیشتر منجر میشود. اما مشتریان با توجه به عوامل مختلفی همچون توان مالی، سبک زندگی، شخصیت، نوع بازار و… متفاوت هستند.
در این مطلب به انواع مختلف مشتریان اشاره خواهیم کرد.
تأثیر قیمت بر مشتریان:
- برخی از مشتریان صرفاً بر اساس قیمت خرید میکنند، این افراد به دنبال کمترین قیمت ها و بهترین تخفیف ها هستند. این افراد در صورتی که از شما تخفیف نگیرند خرید نخواهند کرد.
- مشتریانی که قیمت گذاری در خرید محصول و یا خدماتی برایشان در اولویت قرار ندارد و بیش ازهر چیزی به برند و کیفیت محصولات یا خدمات اهمیت می دهند.
مشتریانی که مقایسه میکنند:
این دسته از مشتریان، همه چیز را درباره محصول و یا خدمات شما میدانند زیرا؛ از قبل همه چیز را بررسی کرده اند. به طور مثال این افرادسایت های مختلف، محصولات و کالاهای مشابه، نظرات درباره ی خدمات شما وکیفیت های مختلف را بررسی و آنالیز میکنند تا در نهایت بهترین تصمیم را بگیرد.
مشتریان آگاه:
مشتریان آگاه درباره شما و خدماتتان به خوبی اطلاعات کسب کرده است و با محتوای بیزنس شما و رقبایتان آشنا هستند، این افراد تنها سؤالی که دارند این است که آیا از شما خرید کنند یا نه؟
تنها موردی که میتواند این افراد را به خود جذب کند یک حرف جدید نسبت به رقبا است. در صورتی که شما بتوانید امکانات جدید تر و یا بروز تری نسبت به رقبا ارایه دهید شما را انتخاب خواهند کرد.
مشتریان همیشه مشکوک:
این دسته از مشتریان به زمین و زمان مشکوک هستند، اگر قیمت را کم بگذارید مشکوک میشوند، اگر قیمت را بالا بگذارید مشکوک میشوند.
مشتریان نا آگاه:
مشتری نا آگاه از نیاز های خود و مشکلات خودبی خبر است و به همین دلیل به دنبال راه هم نیستند. به این دسته از مشتریان اگر محصولات و یا خدمات خود را رایگان هم بدهید باز هم نخواهند پذیرفت.
مشتریان نیازمند یک تلنگر:
برخی از مشتریان آماده خرید هستند و تنها با یک ترغیب از شما خرید میکنند. به طور مثال شما میتوانید با ارسال پیامک های به موقع و با تخفیفات ویژه این دسته افراد را به خرید ترغیب کنید.
مشتریانی که به دنبال ساده ترین راه هستند:
این دسته از مشتریان هرگز برای خرید منتظر نخواهند ماند حتی اگر بهترین محصولات یا خدمات را ارایه دهید. به طور مثال این افراد به جای اینکه از طریق شبکه های اجتماعی به شما پیام دهند و قیمت، موجودی، کیفیت و … را بپرسند ترجیح میدهند که از طریق سایت به تمام این مسائل پی ببرند. این افراد علاقه دارند نصف شب و یا هر ساعت از شبانه روز خریدهای خود را انجام دهند بدون اینکه منتظر باشند.
مشتریان حمایت کننده:
مشتریانی که همیشه از شما حمایت میکنند، از بهترین مشتریان شما هستند؛ این دسته از مشتریان همواره کار های شما را دنبال میکنند، به شما انرژی میدهند، از محصولات و خدمات شما تعریف میکنند و همواره مبلغ شما هستند؛ یعنی بیزنس شما را بین افراد مختلف، آشنایان، دوستان و اطرافیان خود معرفی میکنند.
همیشه این دسته از مشتریان خود را راضی نگه دارید زیرا این دسته از مشتریان شما گلی هستند از گل های بهشت
مشتریان همیشه ناراضی:
مشتریانی همیشه ناراضی، مشتریانی هستند که همواره از نوع برخورد شما، پاسخگویی شما، محصولات و خدماتتان و… ایراد میگیرند و همواره احساس نارضایتی میکنند.
مشتریان دائمی یا وفادار:
مشتریان دائمی شما مشتریانی هستند که با برند شما به خوبی آشنایی دارند و همواره شما را در اولویت خود قرار می دهند. این دسته از مشتریان حتی اگر رقیبی مشابه شما را بیابند باز هم ترجیح میدهند مشتری شما باقی بمانند.
مشتریان جدید:
مشتریانی که برای اولین بار از شما خرید میکنند در این دسته جای میگیرند، شما باید در جلب رضایت این مشتریان تلاش کنید.
مشتریان احتمالی:
این دسته از مشتریان هنوز از شما خرید نکرده اند اما ممکن است از شما خرید کنند.
توجه به این ویژگی ها به شما کمک میکند تا مشتریان خود را بشناسید و همواره در جهت رشد و بهبود بیزنس خود قدم بردارید.
نظرات شما:
نظر دهید